EPDM Platte daken

EPDM is een synthetisch rubber dat steeds populairder wordt als dakbedekking voor platte daken. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals bitumen en PVC. Hieronder bespreken we deze voordelen.

Voordelen van een EPDM Plat dak

Ten eerste is EPDM erg duurzaam. EPDM heeft een rekpercentage van 400%. Hierdoor is het materiaal bestand tegen UV-straling en temperatuurwisselingen, waardoor het niet snel zal barsten of scheuren. Daarnaast is het bestand tegen chemicaliƫn en erosie, waardoor het langer meegaat dan andere dakbedekkingsmaterialen. Bij goed onderhoud kan EPDM tot wel 50 jaar meegaan.

 

Voordelen van een EPDM Plat dak

EPDM is ook erg flexibel en eenvoudig te installeren. Het materiaal is in grote rollen verkrijgbaar en kan op maat worden gesneden voor elk dak. Hierdoor is er geen naden of kieren in het dak, wat de kans op lekkages verkleint. Bovendien is er geen open vuur nodig tijdens de installatie, wat de veiligheid op het dak vergroot.

En nog voordelen van een EPDM Plat dak

Er kan een grote besparingskost zijn bij het leggen van EPDM. EPDM kan namelijk over een oude dakbedekking geplaatst worden waardoor er geen afbraakwerken nodig zijn. Dit kan een groot voordeel zijn bij renovaties van platten daken.

In het kort is EPDM een duurzame, flexibele en isolerende dakbedekking voor platte daken. Het is een milieuvriendelijke oplossing en gaat ook lang mee. Ondanks de iets hogere kosten is EPDM een verstandige investering in de toekomst van het dak en de woning.

Wilt u meer info?
Contacteer ons dan zeker en wij maken graag tijd voor u!

Heeft u vragen over onze werking van onze EPDM Platte daken?

Onze diensten

Nieuwbouw

Renovaties

Zinkwerken

Gevelbekleding

Isolatiewerken

EPDM Platte daken