Isolatiewerken

Dakisolatie is een belangrijk aspect van energiebesparing in een huis. Een goed geïsoleerd dak zorgt voor minder warmteverlies in de winter en minder opwarming van het huis in de zomer. Hierdoor bespaar je op de energierekening en draag je bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast zorgt dakisolatie voor een aangenamer wooncomfort doordat de temperatuur constanter blijft en er minder geluid van buiten doordringt.

Isolatie bij een schuin dak

Er zijn verschillende soorten dakisolatie die kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het type dak en de gewenste isolatiewaarde.

Bij een schuin dak wordt vaak gekozen voor isolatie tussen de spanten, ook wel bekend als de zolderisolatie. Hierbij worden de spanten bedekt met isolatiemateriaal, zoals glaswol of PIR-platen.

Als afwerking wordt er een dampremmende folie aangebracht om vochtproblemen te voorkomen.

Isolatie bij een plat dak

Bij een plat dak wordt vaak gekozen voor isolatie bovenop de dakbedekking. Hierbij wordt de isolatie aangebracht op het bestaande dak. Onder de isolatie wordt een dampscherm geplaatst voor condensatie tegen te gaan. Daarbovenop komt dan een nieuwe laag dakbedekking in EPDM. Het voordeel hiervan is dat het bestaande dak niet hoeft te worden verwijderd en dat de isolatiewaarde van het dak hiermee flink kan worden verbeterd. 

Kwaliteit van de isolatie

Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal met een goede isolatiewaarde. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer energiebesparing en een hoger wooncomfort. Ook is het belangrijk om te kijken naar de dikte van het isolatiemateriaal om te bepalen of deze voldoende is om aan de gewenste isolatiewaarde te voldoen. Hier geven we graag meer uitleg over in een persoonlijk gesprek.

Het laten uitvoeren van dakisolatie is een investering die zichzelf op termijn terugverdient. Het is een relatief eenvoudige ingreep die snel kan worden uitgevoerd door DAKXS als professionele dakdekker. Door te kiezen voor dakisolatie draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar verhoog je ook het wooncomfort en verlaag je de energiekosten.

Wilt u meer info?
Contacteer ons dan zeker en wij maken graag tijd voor u!

Heeft u vragen over onze werking van onze Isolatiewerken?

Onze diensten

Nieuwbouw

Renovaties

Zinkwerken

Gevelbekleding

Isolatiewerken

EPDM Platte daken