Nieuwbouw

Bij een nieuwbouwproject is het dak een belangrijk onderdeel van de constructie. Het dak moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de stijl van de woning. Hieronder bespreken we een aantal zaken waarop gelet moet worden bij de keuze en constructie van een dak bij nieuwbouw.

De beste stijl van dak bij uw woning

Ten eerste moet er gekeken worden naar het type dak dat het beste past bij de woning. Er zijn verschillende opties, zoals een plat dak, een schuin dak met dakpannen of een rieten dak. Elk type dak heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de woning en het klimaat.

Isolatie van uw dak

Vervolgens moet er gekeken worden naar de isolatie van het dak. Goede isolatie is essentieel om energieverlies te voorkomen en de energierekening laag te houden. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar, zoals glaswol, steenwol en EPS.

Lees hier meer over isolatiewerken

Ventilatie van uw dak

Ook moet er rekening gehouden worden met de ventilatie van het dak. Goede ventilatie zorgt voor een gezonde luchtstroom onder het dak, waardoor vochtproblemen en schimmelvorming voorkomen worden. Ventilatie kan gerealiseerd worden door middel van dakramen, ventilatiepijpen en speciale ventilatieroosters.

Ventilerende ondervorst

Ventilerende ondervorsten zijn technische hulpstukken van Koramic om vochtophoping te vermijden. Zoals de naam verklapt, worden deze onder de vorsten bovenaan het dak geplaatst en ook onder de noordbomen. Dit zal ervoor zorgen dat het dak goed kan ventileren.

Afwerking van uw dak

Daarnaast moet er gekeken worden naar de afwerking van het dak. Hierbij gaat het niet alleen om het esthetische aspect, maar ook om de duurzaamheid en functionaliteit. Er zijn verschillende soorten dakbedekking beschikbaar, zoals dakpannen, tegelpannen, leien, EPDM en zinken daken. De keuze hangt af van de stijl van de woning, het budget en de gewenste levensduur van het dak.

Kortom, bij nieuwbouw is het belangrijk om goed na te denken over de keuze en constructie van het dak. Hierbij moeten factoren als isolatie, ventilatie, afwerking en toekomstige onderhoudskosten meegenomen worden. Door hier aandacht aan te besteden kan er een dak gerealiseerd worden dat niet alleen functioneel is, maar ook bijdraagt aan de uitstraling en waarde van de woning.

Wilt u meer info?
Contacteer ons dan zeker en wij maken graag tijd voor u!

Heeft u vragen over onze werking van onze Nieuwbouw?

Onze diensten

Nieuwbouw

Renovaties

Zinkwerken

Gevelbekleding

Isolatiewerken

EPDM Platte daken