Zinkwerken

Zinkwerken zijn een belangrijk onderdeel van dakbedekking en -renovatie. Zink is een duurzaam en flexibel materiaal dat in veel verschillende vormen kan worden gebruikt. Het is licht van gewicht, gemakkelijk te bewerken en kan worden toegepast op allerlei soorten daken en gevels.

Dakgoten in zink

Er zijn veel verschillende soorten zinkwerken die kunnen worden uitgevoerd. Een van de meest voorkomende toepassingen is het plaatsen van zinken dakgoten. Deze goten vangen het regenwater op dat van het dak afstroomt en voeren het af naar een regenpijp. Door het gebruik van zink als materiaal zijn deze goten bestand tegen corrosie en gaan ze lang mee.

Andere toepassingen in zink

Een ander veelvoorkomend zinkwerk is het plaatsen van zinken daklijsten.

Deze lijsten worden geplaatst aan de randen van het dak en worden geplaatst als er geen gevelpannen kunnen geplaatst worden. Deze worden in de vakterm ook wel eens verholen goten genoemd. Ze worden op maat gemaakt en kunnen in verschillende vormen worden gebogen.

Een verder veel voorkomend materiaal in zink zijn de zinken hanggoten. Deze kan je ook in verschillende vormen en kleuren krijgen. Van een geprofileerde zinken goot tot een rechte goot in quartz kleur, of heb je liever een halfronde goot in anthra zink? dit kan ook!

Het plaatsen van zinkwerken vereist vakmanschap en ervaring. Een professionele dakdekker of zinkwerker kan u helpen bij het kiezen van de juiste zinken producten en het uitvoeren van de werkzaamheden. Zij hebben de kennis en expertise om de klus snel en efficiƫnt uit te voeren, zodat u kunt genieten van een duurzame en kwalitatieve oplossing voor uw dak.

In vergelijking met andere materialen, zoals kunststof, is zink een duurder materiaal. Maar de duurzaamheid en kwaliteit maken het een investering die de moeite waard is. Bovendien biedt zink een grote mate van flexibiliteit en kan het worden aangepast aan verschillende vormen en maten, waardoor het een veelzijdig en populair materiaal is voor zinkwerken op daken en gevels.

Wilt u meer info?
Contacteer ons dan zeker en wij maken graag tijd voor u!

Heeft u vragen over onze werking van onze Zinkwerken?

Onze diensten

Nieuwbouw

Renovaties

Zinkwerken

Gevelbekleding

Isolatiewerken

EPDM Platte daken